Valmistus

Himmelin valmistus vaatii tekijältään geometristä hahmottamiskykyä, joten aloittelijan on syytä valita yksinkertainen ja helppo malli. Yksinkertaisin himmeli koostuu yhdestä isosta peruskuviosta ja kuudesta pienestä kuviosta. Pienet kuviot roikkuvat ison jokaisesta kulmasta, jolloin yksi on ison kuvion sisällä.

Tällä sivulla keskitytään juuri tälläisen yksinkertaisen mallin rakentamiseen. Peruskuvion teosta on kaksi työtapaa, joista molemmista on piiros-ohjeet.

Peruskuvio tapa 1

Pujota kolme olkea lankaan ja solmi ne kolmioksi(A). Lisää kaksi olkea ja solmi ne kolmion kulmaan(B). Jatka samalla tavalla lisäten vielä kolme “kolmiota”, jolloin muodostuu kuvan osoittama olkiketju. Lisää vielä yksi olki, jonka jälkeen solmit sen kiinni aloituskulmaan(A). Pujota lanka oljen sisällä kulmaan C ja solmi se kulman D kanssa.

Peruskuvio tapa 2

Pujota neljä olkea lankaan ja solmi ne neliöksi. Lisää kaksi olkea ja solmi ne kulmaan B. Lisää samalla tavalla kaksi olkea ja solmi ne aloituskulmaan A. Pujota lanka olkea pitkin kulmaan C. Lisää olki ja solmi se kulmaan D. Jatka samalla tavalla kuution ympäri.

Perushimmeliä varten tarvitset kuusi pientä kuviota ja yhden ison kuvion. Ripusta joka kulmaan yksi kuvio. Halutessasi voit laittaa muutaman sentin pituisen oljenpätkän ison ja pienten kuvioiden väliin.